open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
U regionu za 24 sata 247 novozaraženih, u Srbiji od jučer tri nova smrtna slučaja
U zemljama regije Zapadnog Balkana u posljednja 24 sata broj zaraženih od korona virusa povećan je za 247 osoba, a ukupan broj zaraženih 2.057. Istovremeno, u regionu je od korona virusa umrlo još petero ljudi.
26.03.2020. u 17:37
get url
text

I dalje je najveći broj zaraženih u Sloveniji, gdje je na koronu pozitivno 577 osoba, od jučer je umrla još jedna osoba, a ukupno je šestoro umrlih. U Sloveniji je od jučer zaraženo dodatnih 49 osoba. Na području Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata zabilježena je 21 novooboljela osoba, u toj zemlji trenutno broj zaraženih iznosi 189. 

U Srbiji je dosad registrovano 457 slučajeva zaraze korona virusom, od jučer su oboljele još 73 osobe. Do sada je od posljedica korona virusa u Srbiji preminulo sedam osoba, od čega su tri umrle u posljednja 24 sata. 

U Hrvatskoj je od jučer 53 novooboljelih, što čini broj od ukupno 495 zaraženih korona virusom. U Hrvatskoj je od korona virusa od jučer umrla još jedna osoba, a ukupno dvije. 

Na Kosovu je jučer u poslijepodnevnim satima potrvđeno osmoro novooboljelih, a u toj zemlji ukupno je zaražena 71 osoba, umrla je jedna osoba. 

U Sjevernoj Makedoniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze korona virusom, u toj zemlji je ukupno 201 zaraženo. Osim toga, zabilježena su i tri smrtna slučaja. 

Crna Gora je i dalje zemlja regije s najmanjim brojem pozitivnih na korona virus, a radi se o 67 osoba. U posljednja 24 sata od virusom je zaraženo 15 osoba, a u zemlji je zabilježen i jedan smrtni slučaj.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.