- Ovo je naš mali doprinos i pomoć u ovim teškim trenucima – rekao je Anes Osmanović, ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona jučer je obavijestio da je na koronavirus testirano ukupno devet osoba, od kojih je kod dvije osobe potvrđena infekcija COVID-19.

- Prvozaražena osoba koronavirusom iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tokom perioda izolacije u izolatoriju Županijske bolnice Orašje i dobro se osjeća. Nakon dva negativna testa na koronavirus, pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju. Druga osoba zaražena koronavirusom je iz Odžaka. Radi se o pacijentici koja je u Klinici za srce u Tuzli imala kirurški zahvat. Svih pet osoba sa kojima je bila u kontaktu nalaze se u kućnoj samoizolaciji. U Posavskom kantonu mjera samoizolacije određena je za 461 osobu. Za 273 osobe je istekla samoizolacija, tako da je na snazi mjera samoizolacije za 188 osoba – kažu iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona.