Premijerna izvedba ove predstave je najavljena za početak marta.

- Odrastati sretan velika je, ako ne i najveća vrijednost koju može život da nam podari. Da bi se to istinski i dogodilo, ostvarilo naše sretno odrastanje, potrebno je mnogo lijepih stvari da se sretne i umnoži na raskrsnici vremena u kojem počinje ulica putovanja koju odabere naše djetinjstvo i život. Na tom putovanju svako od nas uči, pa i onda kada preskače lekcije, da se za mnogo toga treba potruditi, a da nam za taj trud i ličnu dobrotu dolaze najljepše nagrade. A šta bi to drugo bilo ako ne ljubav i prijateljstvo. Baš o tome priča naša predstava za djecu "Avanture malog Zvjezdana".

Čin pozorišta je neopterećen ulogom autoriteta predavača. Nasuprot, mi koristimo najače oruđe učenja – igru i vodimo vas kroz priču o vrlinama koje se spoznaju i stiču, ali i koje uvijek možemo unapređivati. Nadamo se da ćete, dragi mali drugari, iz naše scenske igre, ugrabiti zrno svjetlosti i utkati ga u lijepo i sretno odrastanje. Naš Zvjezdan povest će nas i ukazati na taj put. Put kroz dio njegove ulice djetinjstva - kazao je reditelj.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić. Dramaturgiju predstave potpisuje Nedžma Čizmo. Za scenografiju i kostimografiju u predstavi je zadužena Sabina Trnka, a za muziku Abidin Čolaković.