Istražni organi Srbije su obaviješetni o njegovoj likvidaciji. Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol. On je ubijen u kući u Panami, piše Blic

Ranije je portal Republika objavio da je Zvicer ubijen.

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer smatra se jednim od najvećih švercera kokaina na svijetu.

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Youtubeu sa detaljnim informacijama o kavačkom klanu, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno djelovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put objelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu kavačkog klana, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Vođa kavačkog klana već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala mu je u kuću 28. marta. Njegovo bjekstvo se poklopilo i sa otkrićem holandske policije koja je razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla upravo do kavčana i plana likvidacije.

Tom prilikom je raskrinkan plan koji je napravljen za ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, dok je bio živ, bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Zvicer je izrešetan pretprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu, ali je preživio taj napad.

Radoje Zvicer jedan je od utjecajnijih ljudi u podzemlju posljednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubistva i brojna druga krivična djela.