open-navfaktor-logo
search
Nadležni šute
Uborak blokiran: Mostarske ulice se pune smećem
Sve dok vlasti ne odgovore konkretno da se radi na ispitivanju potencijalnih lokacija za novu deponiju blokada se nastavlja, poručeno je sa deponije Uborak, gdje blokada traje već četvrti dan.
25.02.2020. u 19:38
get url
text

No, da stvar bude gora, tvrdi Nijaz Hodžić iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče” u krugu deponije Uborak već se nekoliko dana kopa nova manja rupa. Ističe kako je za to tražena dozvola od nadležnog Federalnog ministarstva, ali s obzirom na to da nisu priložili potrebnu dokumentaciju, ona nije izdata.

- To se sigurno rade iskopi za novu jamu. Sutra će se ovdje sa nama sastati glavni urbanističko - ekološki inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ejub Salkić te očekujemo od njega odluku o obustavi gradnje nove jame za deponiju na Uborku te o hitnom zatvaranju deponije - ističe Hodžić.

U protivnom, građani će biti primorani sami spriječiti dalje širenje i odlaganje otpada na deponiju na Uborku. Nadležni iz Gradske uprave Mostara i dalje šute. Danas smo pokušali dobiti odgovore u vezi sa stanjem na deponiji, no ostali smo uskraćeni za informaciju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.