U dijelu programa, "Porodice tri plus" su uručile zahvalnice društvenim subjektima koji su u prošloj godini doprinijeli u ostvarenju fenomenalnih pogodnosti za višečlane porodice, među kojima su predstavnici vlasti, ministri, načelnici i zastupnici; predstavnici sportskih kolektiva i privrednih subjekata.

Da manifestacija bude protkana humorom i zabavom pobrinuo se naš glumac Aldin Tucić, djecu su koncertom raspjevali i rasplesali Latif Moćević i Mravko Travko, a zabavu su upotpunile igre bez granica, face painting i maskote.

- Cilj manifestacije je bio da kroz kulturno-zabavni, koncertni i nagradni sadržaj priredimo porodicama dan za pamćenje, ali i podizanje svijesti društva da je natalitet naš prioritet. Sretni smo zbog osmjeha roditelja i djece, te smo uživali družiti se zajedno pričajući uspješne priče za zajedničku bolju budućnost u Bosni i Hercegovini.
Zahvaljujemo se svima koji su došli, kao i našim sponzorima koji su osigurali vrijedne nagrade za djecu i porodice. Vidimo se i naredne godine - istakli su iz udruženja "Porodice tri plus".