Pet timova u Evropi

UEFA potvrdila: Hrvatska sa dva kluba u Ligi prvaka

Objavljeno: 12.09.2019. u 22:09

Hrvatski će se prvak u kvalifikacije uključiti u drugom pretkolu "puta prvaka", a drugoplasirana ekipa HNL-alige zaigrat će također u drugom pretkolu

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

U sljedećem izdanju evropskih klupskih takmičenja, Ligi prvaka i Evropskoj ligi, Hrvatska će imati  pet svojih predstavnika, uključujući i dva u borbi za grupnu fazu Lige prvaka, objavio je tamošnji Savez.

Hrvatski će se prvak u kvalifikacije uključiti u drugom pretkolu "puta prvaka", a drugoplasirana ekipa HNL-alige zaigrat će također u drugom pretkolu, ali u "ligaškom putu", zajedno s doprvacima Turske, Holandije, Austrije, Češke i Grčke.

Promjena za hrvatske klubove ima i u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Četvrtoplasirana ekipaprvenstva više se neće uključivati u takmičenje već u prvom pretkolu, nego tek u drugom, zajedno s trećeplasiranom ekipom. Pobjednik Kupa ponovo će svoj prvi dvoboj odraditi u trećem pretkolu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije