open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba javnih nabavki
Uhapšene tri osobe u Banjoj Luci zbog nabavke medicinske opreme, traga se za Zeljkovićem
Tri osobe privedene su tokom današnje akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tužilaštva Republike Srpske, dok se traga za direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem.
15.09.2021. u 18:48
get url
text

Privedeni su Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Pretreseno je više službenih prostorija u Institutu za javno zdravstvo i agenciji "Travel4fun" u Banjoj Luci, te privatne prostorije koje koriste osumnjičeni. 

 Dragica Tojagić, portparolka Tužilaštva RS je potvrdila da akcija još traje te da će više informacija biti poznato sutra.

- Zeljković je u bjekstvu i za njim se traga. Pretresi se nastavljaju do kasno večeras - kazala je Tojagić. 

VEZANI TEKST - Dodik se oglasio o pretresima i hapšenjima u Banjoj Luci

Kao što smo ranije objavili, akcija se odnosi na nabavku višemilionske medicinske opreme u aprilu prošle godine, a ugovor je sklopljen između Instituta za javno zdravstvo RS i turističke agencije "Travel4fun" iz Banje Luke.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je današnju policijsku akciju u Banjoj Luci i hapšenja u vezi sa nabavkom medicinske opreme kazavši da "svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran".

Dodao je da je nejasno zašto su za hapšenja odabrali današnji dan - "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.