Riječ je o 12 osoba muškog i 16 ženskog pola. 

Prema mjestu prebivališta, deset osoba je iz Banje Luke, šest iz Bosanske Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Кotor Varoši, Skender Vakufa, Dervente i Bosanskog Broda.

Кod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno devet osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Testiran je ukupno 31 radnik iz Univerzitetskog kliničkog centra i ovi nalazi su negativni.  Testirana su i 62 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u RS i ovi nalazi su takođe negativni. 


Od 10. aprila 2020. godine do danas, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je više od 990 testiranja zdravstvenih radnika iz cijele Republike Srpske i više od 880 testiranja zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru RS (medicinskih i nemedicinskih radnika). 

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je ukupno 16 osoba koje borave ili rade u domovima za starija lica, kao i 81 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni. 

Do sada je u RS potvrđen je 1.043 slučaja virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 53 osoba, a oporavila se 391 osoba.

U RS do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 15.988 osoba.