open-navfaktor-logo
search
Rukometna reprezentacija
Umičević o Šumanu: Završena priča, Šuman: Vidjet ćemo kad dođe vrijeme
Ko će voditi rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje su zakazane za novembar, u ovom trenutku niko ne može precizirati.
15.09.2020. u 18:22
get url
text

Ako je vjerovati Marinku Umičeviću, prvom čovjeku Rukometnog saveza RS i članu Upravnog odbora Rukometnog Saveza BiH, to neće biti aktuelni selektor Bilal Šuman, koji, navodno, nema valjanu EHF licencu.

- Rukometna i kompletna javnost mora da zna kako nas je selektor Bilal Šuman lagao cijelo vrijeme kako ima odgovarajuću licencu da može da vodi nacionalni tim. Sve je to nedavno izašlo na vidjelo kada smo od EHF-a dobili dopis da gospodin Šuman nema odgovarajuću EHF licencu. To jasno govori da nije mogao da vodi reprezentaciju ni za vrijeme kvalifikacionih mečeva za odlazak na šampionat Evrope, što znači da ni samom prvenstvu nije mogao voditi reprezentaciju BiH i bojimo se da ćemo zbog ovog imati problema - piše u dopisu Umićević i dodaje da je što se tiče Rukometnog saveza RS Bilal Šuman završena priča i da će uskoro biti raspisan konkurs za selektora A reprezentacije.

Bilal Šuman nalazi se na odmoru u Crnoj Gori, kod prijatelja i bivšeg rukometaša Damira Radončića.

Nije bio pretjerano zainteresiran da komentira Umičevićeve navode. Za Faktor je izjavio da ima važeći ugovor do oktobra. O nastavku angažamana je rekao:

- Kad dođe vrijeme, vidjet ćemo kako to izgleda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.