open-navfaktor-logo
search
Vrijedna pomoć
UNESCO za online nastavu u Kantonu Sarajevo donirao 72 tableta
Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u BiH odazvala se pozivu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i donirala 72 tableta za učenike s ciljem poboljšanja realizacije online nastave i smanjenja broja učenika koji nemaju pristup internetu.
07.04.2020. u 15:55
get url
text

- Ministarstvo se zahvaljuje na doniranim sredstvima, koja će uveliko pomoći učenicima da svi imaju jednak pristup obrazovanju. Hvala direktoru Siniši Šešumu na brzoj reakciji i radujemo se budućoj saradnji u normalnijim okolnostima. Ministarstvo ima namjeru da u saradnji sa Vijećem roditelja izvrši utvrđivanje prioritetnih slučajeva, odnosno škola kojima će se ova sredstva dodijeliti - rekao je Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Siniša Šešum, direktor kancelarije UNESCO-a u BiH, istakao je da im je bilo zadovoljstvo da se odazovu pozivu Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.   

- Na ovaj način smo barem malo uspjeli da pomognemo jačanju procesa online obrazovanja u KS, ali i cijeloj BiH. Bitno nam je da ne dođe do prekida obrazovnog procesa i da djeca kontinuirano nastave s ovim procesom. Jedan od najvažnijih dijelova našeg mandata je obrazovanje te želimo da pomognemo rješenju vrlo važnih zadataka kao što je online obrazovanje - rekao je Šešum, saopćeno je iz Press službe KS.

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite od 12. marta je s ciljem sprečavanja širenja novog koronavirusa obustavljena nastava na području Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.