open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Uskoro počinje prva faza izgradnje kružnog toka u sarajevskom naselju Šip
U prostorijama Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka u sarajevskom naselju na Šip sa izmještanjem dijela Alipašine ulice. 
15.09.2020. u 11:34
get url
text

Ugovor su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnik konzorcija firmi PBP d.o.o. Konjic i DEMUS d.o.o. Sarajevo Emir Novalić. Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i načelnik Nedžad Ajnadžić i pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

Vrijednost potpisanog ugovora je 668.782,38 KM, a rok za izgradnju kružnog toka je 90 dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Općina Centar ranije je izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip.

Direktor Pravdić je kazao da je izuzetno obradovan  činjenicom da uskoro počinju radovi na izgradnji kružnog toka na ovom lokalitetu, prvenstveno zbog velikih saobraćajnih gužvi posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

- Ovaj projekt ima veliki značaj prije svega za rješavanje sigurnosnog aspekta, a za lokalni promet znači smanjenje gužvi koje su zaista velike. Projekat se realizira u fazama zbog obimnosti poslova - dodao je Pravdić.

Načelnik Ajnadžić je još jednom naglasio značaj ovog projekta za građane središnje gradske općine.

- Općina Centar izdvojila je sredstva za izradu glavnog projekta koji podrazumijeva izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip. Realizacija ovog projekta predstavlja jedan od prioriteta za lokalnu zajednicu kojim se želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području - kazao je Ajandžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.