Za ovaj susret koji je zakazan na stadionu Grbavica u Sarajevu 8. oktobra, te za duele u 3. i 4. kola u Ligi nacija sa Holandijom 11. oktobra. u Zenici, te Poljskom tri dana kasnije u Varšavi selektor Dušan Bajević je pozvao 30 igrača.

- Igramo tri utakmice u 7 dana što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme - objasnio je Bajević.

- U ovom trenutku najviše se bojimo povreda jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da sa Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo - dodao je selektor.

Debitanti na selektorovom spisku su Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Advan Kadušić i Benjamin Tatar.

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom pozvani su ovi igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje našeg tima zakazano je za peti oktobar u hotelu Terme na Ilidži.