open-navfaktor-logo
search
DFB Pokal
Vedad Ibišević odveo Staru damu u osminu finala
Berlinska Hertha pobjedom 0:2 u gostima kod Darmstadta izborila je plasman u osminu finala DFB Pokala
30.10.2018. u 20:35
get url
text

Fudbaleri Herthe plasirali su se u osminu finala njemačkog DFB Pokala nakon što su s 0:2 slavili na gostovanju kod Darmstadta.

Heroj pobjede berlinske Stare dame bio je njen kapiten i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević. Iako je susret počeo na klupi za rezerve, popularni Vedator je priliku dobio od 64. minute kada je na terenu zamijenio Selkea.

Samo nekoliko sekundi kasnije bilo je 0:1 za goste, a u strijelce se upisao upravo Ibišević. Bio je to drugi gol za bh. napadača u DFB Pokalu, a ukupno šesti u ovoj sezoni u dresu Herthe.

Pogodak Ibiševića kao da nije bio dovoljan ekipi iz njemačke prijestolnice da se plasira u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj, pa je Mittelstadt dvije minute prije kraja susreta postavio konačnih 0:2 i tako ovjerio zasluženu pobjedu gostiju

U preostala četiri meča, koji su počeli u 18.30 sati Paderborn je s 3:0 slavio u Leipzigu protiv Chemie, Wolfsburg je s 2:0 bio bolji u gostima kod Hannovera, dok je Fortuna Dusseldorf zabilježila uvjerljiv gostujući trijumf (5:1) protiv Ulma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.