open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 17. kolo
Veležu puni plijen na Tušnju, Tuzla City opet poražen nakon preokreta
Prvi susret 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Veleža pripao je gostima koji su slavili s 3:1 nakon preokreta.
01.12.2020. u 14:52
get url
text
get url
text

Domaćin je prvi zaprijetio preko udarca Mirsada Ramića, ali je Slaviša Bogdanović sigurno ukrotio njegov šut.

Tuzla City je do prednosti stigao u 12. minuti. Loptu je poslije kornera u peterac skrenuo Barišić, a na pravom mjestu je bio Maksimović koji je pogodio za 1:0.

Nakon vodstva Velež je preuzeo kontrolu na terenu, koji je bio prilično težak za igru.

Prvi je zaprijeti Brandao u 17. minuti, da bi tri minute kasnije Brazilac odlično kombinovao sa Mulićem koji je šutirao iz okreta, no Fejzić je odbranio.

U 30. minuti korner je ponovo mogao biti koban za goste, Karjašević je pogodio prečku, a već u narednom napadu Nukić je krajnjim naporom uspio zaustaviti Brandaa. Brazilac je pao u šesnaestercu, ali se nejabolji bh. arbitar Irfan Peljto nije oglasio.

Odličnu igru u drugom dijelu prvog poluvremena Rođeni su krunisali u 35. minuti. Melvin Osmić je šutirao, a loptu je skoro na gol-liniji u mrežu poslao Samir Radovac.

Minut prije kraja prvog dijela Mulić je još jednog pokušao, ali nije bio precizan.

Ipak, stasiti napadač je došao na svoje poslije devet minuta igre u drugom poluvremenu. Srbijanski internacionalac je pogodio iz slobodnog udarca, a golu za preokret gostiju kumovala je i loša intervencija Fejzića.

U nastavku susreta nije bilo većih prilika, sve do sudijske nadoknade. Prvo je veliku priliku promašio Ovčina u drugoj minuti nadoknade vremena da bi Cvijanović dvije minute kasnije postavio konačnih 1:3.

City se morao pomiriti sa sedmim ovosezonskim porazom, drugim vezanim poslije preokreta rivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.