open-navfaktor-logo
search
Predsjednik široke ruke
Vico Zeljković klubu iz općine sa 79 stanovnika obećao 5.000 KM
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i FSRS, u sklopu akcije "Klubovi na prvom mjestu", donirao je danas deset lopti i garnituru sportske opreme FK Borac iz Istočnog Drvara.
28.09.2022. u 15:18
get url
text
get url
text

Tom prilikom, kako piše FSRS, obećao je i pomoć u poboljšanju infrastrukture Sportskog centra u Drvaru, a FK Borac će biti i novčano pomognut sa 5.000 KM.

- Naša želja je da sistemski pomognemo sport u Drvaru, kao i FK Borac, jer je to naš strateški cilj. Ovo je prvi korak koji smo napravili na tom putu saradnje, a u narednom periodu tražit ćemo rješenja kako bi poboljšali infrastrukturu na samom stadionu, tražit ćemo model u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i vjerujem da će se uskoro vidjeti rezultati naših akcija.

VEZANI TEKST - Milorad Dodik o sportu i sestriću Vici Zeljkoviću: Srbi ne bi trebali igrati za BiH, navijam za Srbiju

Smatram da je ovo dobar početak da oživimo sportski kompleks u Drvaru. Uz deset lopti i garnituru sportske opreme FSRS će klub pomoći i finansijski, a kao što vam je poznato u ime klubova snosimo troškove 50 posto plaćanja kotizacije i naloga službenih lica - rekao je Vico Zeljković.

Zeljkoviću se u ime FK Borac zahvalila Jelena Dešić, predsjednica kluba koji po zadnjem popisu stanovništva ima 79 stanovnika.

- Hvala vam što ste nam omogućili ovu prvu i vrlo bitnu zvaničnu posjetu FSRS koja je za nas značajna i što je Savez prepoznao pozitivne promjene koje su se dogodile u FK Borac. FK Borac želi da u narednom periodu formira i omladinske selekcije koje su ugašene što je nedopustivo. Ovo je prvi put da predsjednik FSRS prima delegaciju našeg kluba i razgovaramo o veoma bitnim stvarima, kako za FK Borac, tako i za Drvar kao lokalnu zajednicu. Naš klub će 2024. proslaviti 100 godina postojanja i jednostavno ne smijemo da dozvolimo da se ova institucija uruši i nestane iako postoji određeni otpor od pojedinih ljudi koji su bili prije nas - kazala je Jelena Dešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.