Zabavno

Više od 500 učesnika na sarajevskoj rolerijadi

Objavljeno: 19.05.2019. u 12:38

Mališanima i njihovim roditeljima omogućeno da se kroz ulice Sarajeva rolaju dva sata bez automobila

Više od 500 učesnika jedinstvene porodične sportske manifestacije, 3. sarajevske rolerijade odlučilo je danas okušati vještinu i fizičku kondiciju vožnjom rolera u centru Sarajeva.

Glavne ulice u gradskoj jezgri su privremeno zatvorene za saobraćaj, a učesnici svih starosnih kategorija će se oprobati u više različitih trka i osvojiti neku od vrijednih nagrada.

- Saobraćaj u centru grada je obustavljen i time je mališanima i njihovim roditeljima omogućeno da kroz ulice Sarajeva voze dva sata bez automobila. Cilj nam je promocija alternativnih načina kretanja u urbanim sredinama - kazala je menadžerica manifestacije Marijana Podrug-Arapović.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je podsjetio da je utrka trebala biti održana prošle nedjelje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, ali je prolongirana zbog loših vremenskih uvjeta.

Dao je punu podršku sportskoj manifestaciji koja je uvrštena u općinski kontekst akcije za bolju općinu Centar, te izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu masovnija.

- Rolati znači baviti se sportom, a upražnjavati sport znači biti zdrav. Stoga, draga djeco na roušle - rekao je načelnik Ajnadžić.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije