open-navfaktor-logo
search
Podrška
Vlada HNK: Osigurana pomoć od 100 KM za nezaposlene
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o odobravanju utroška novca utvrđenog Izmjenama i dopunama budžeta HNK za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu 2.722.500 KM.
23.08.2022. u 10:38
get url
text

Vlada je razmotrila cjelokupnu situaciju zbivanja u našoj zemlji, te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše podneblje odlučila je pronaći mogućnost podrške nezaposlenima, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNK. Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK osigurana je jednokratna pomoć – podrška u iznosu 100 KM po osobi, saopćila je Vlada HNK.

Nastavljajući dobru praksu kojom se unapređuje rad zdravstvenog sistema HNK, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška novca utvrđenog budžetom HNK za 2022. godinu za Ured predsjednika Vlade s pozicije "Nabavka vozila hitne pomoći za domove zdravlja" u iznosu 650.000,00 KM. Planirani novac iskoristit će se za nabavku pet novih vozila hitne pomoći za domove zdravlja u HNK i nabavku jednog polovnog dostavnog vozila.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.