open-navfaktor-logo
search
Nova uprava
Vlada KS krišom donijela odluku: Nermin Muzur više nije na čelu Turističke zajednice
Povjereništvo u Turističkoj zajednici KS u sastavu Nermin Muzur kao predsjednik, te Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal kao članice, razriješeno je dužnosti
02.12.2019. u 14:31
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na sjednici održanoj 14. novembra ove godine donijela Odluku o razrješenju Povjereništva u Turističkoj zajednici KS.

Povjereništvo u Turističkoj zajednici KS u sastavu Nermin Muzur kao predsjednik, te Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal kao članice, razriješeno je dužnosti.

Istovremeno je usvojeno Rješenje o imenovanju vršiteljice dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS, a na tu je poziciju imenovana Azra Džigal. Ona je na tu poziciju imenovana na period od najviše tri mjeseca od dana imenovanja.

Zanimljivo je da, iako aktuelna vlast u KS ističe svoju transparentnost kao jednu od vrlina koja ih razlikuje od svih ranijih vladajućih garnitura, o ovoj promjeni rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici javnost nije upoznata putem izvještaja sa sjednice Vlade KS, već je informacija, u skladu sa zakonskom obavezom, objavljena u Službenim novinama KS.

Četrnaestog novembra su, podsjećanja radi, održane dvije sjednice Vlade KS, a promjena rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici KS nije bila na dnevnom redu niti jedne od ove dvije sjednice.

{$galerijaFotografija}

Da se Muzur namjerava povući sa čelne pozicije u Turističkoj zajednici KS, Faktor je pisao još u septembru ove godine.

VEZANI TEKST - U NiP-u se priča: Muzur se namjerava povući sa čela TZ, moguća kandidatura za načelnika Ilidže


S druge strane, Džigal je bila članica Komisije za provođenje javnog poziva za dodjelu sredstava, koji je u javnosti izazvao snažne reakcije zbog činjenice da je dio sredstava dodijeljen osobama bliskim Narodu i pravdi.

VEZANI TEKST - Muzur se trudio objasniti da mediji i građani nisu shvatili zašto NiP članovima i jaranima dijeli budžetske pare

Dnevni red 01.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.