open-navfaktor-logo
search
Zmajevi "odjavljeni"
Vladanu Kovačeviću propao transfer u Englesku, uskoro na golu Srbije
Vladan Kovačević, golman Rakowa, ostat će i ove zime u redovima poljskog prvoligaša osim u slučaju neke "nemoralne ponude".
23.01.2023. u 23:54
get url
text

Za vikend je stigla vijest kako je bivši golman Sarajeva na meti Montepellier, a kako piše Srpskainfo menadžeri Banjalučanina i čelnici kluba na stolu imaju i ponudu Wolverhamptona. No, kako navodi isti izvor ovaj transfer trenutno ne može ostvariti zbog strogih zakona koji vladaju u Engleskoj za dobijanje radne dozvole.

Kovačević je već nekoliko prijelaznih rokova jedan od najtraženijih mladih golmana Evrope, a ove zime su već odbijene ponude Bologne, Borussie M'Gladbacha, Glasgowa i Midtjyllanda. Posljednja odbijena ponuda bila je ona iz Francuske teška oko 10 miliona KM.

VEZANI TEKST - Da li je ovo poruka kako je Vladan Kovačević prekrižen za Zmajeve?

Samo ponuda iz kategorije onih koje se se odbijaju mogla bi da natjera čelnike kluba da se odreknu jednog od najboljih u svojim redovima.

Radna dozvola stopirala je njegov transfer u Wolverhampton iako je postojala mogućnost da ga Vukovi proslijede na pozajmicu u Oostende ili AZ Alkmaar. Na kraju je stopiran i taj posao na želju Engleza, pa će, kako stvari stoje, ovaj transfer čekati ljeto.

Očekuje se da Kovačević uskoro stane na gol reprezentacije Srbije što bi mu pomoglo da ostvari transfer na Ostrvo. Kovačević je već bio na spisku Dragana Stojkovića za duel sa SAD-om, ali Rakow nije želio da ga pusti jer meč nije u zvaničnom terminu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.