Ponedjeljak, 10.08.2020.
h

Vogošća: Potpisan ugovor za zamjenu azbestnih vodovodnih cijevi

U Općini Vogošća danas je potpisan Ugovor za izvođenje radova na zamjeni azbestno-cementnog cjeveovoda u ulici Donji Hotonj.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica Š.F. Inženjeringa iz Tuzle Maida Šahmanović-Klepić.

- Mi ćemo u veoma kratkom periodu krenuti sa realizacijom projekta. Rok je 90 dana. Ne očekujemo nikakve probleme prilikom izvođenja radova jer imamo dugogodišnje iskustvo na ovakvim i drugim projektima - kazala je Šahmanović-Klepić.

Ugovorom je predviđena zamjena azbestno-cementnog cjevovoda u dužini od 762 metra. Vrijednost projekta je oko 159.000 KM, a sredstva su osigurana u budžetu Općine Vogošća, navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

- Ovo je projekat koji se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Općina Vogošća će i u narednom periodu nastojati da razvija vodovodnu mrežu - istakao je načelnik Smajić te uputio apel sugrađanima da imaju razumijevanja i strpljenja kada počnu radovi jer će dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh