Avionske karte za destinacije za koje im nije potrebna viza su rasprodane, a one koje su preostale, kako pišu mediji, dostupne su tek za petak, i to po cijeni od hiljadu eura naviše.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je karta za let između Beograda i Moskve jučer na crnom tržištu navodno dostigla gotovo 9.000 eura, piše nova.rs.

- Danas je karta za Beograd - Moskva na crnom tržištu skočila do gotovo 9.000 eura i to zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari - rekao je Vučić iz New Yorka.

Govoreći o odluci ruskog predsjednika Vladimira Putina o mobilizaciji, Vučić je ocijenio da je jasno da se "Putin neće predati uprkos napredovanju ukrajinske armije posljednjih dana i na istoku i na jugu Ukrajine".

- Jasno je da će se boriti - rekao je Vučić i dodao:

- Jasno je da su ukrajinski vojnici bili daleko brojčano nadmoćniji, to je bilo od pet do sedam prema jedan. Gotovo nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali i pretpostavljam da je zato donio odluku o mobilizaciji rezervnog sastava – rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je naveo kako je Zapad "očekivao potpuni poraz Rusije", ali da će to sada otežati ruska odluka o mobilizaciji.

Još je dodao "kako je lako sjediti kući i navijati" i da je "jasno za koga navijaju u našoj zemlji".

- Što se Srbije tiče, svaki dan će biti sve teži i teži - poručio je Vučić.