open-navfaktor-logo
search
Stampedo iz Rusije
Vučić otkrio kolika je cijena avionskih karata za bijeg iz Moskve
Rusi su počeli masovno bježati iz zemlje nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin objavio mobilizaciju.
22.09.2022. u 08:03
get url
text

Avionske karte za destinacije za koje im nije potrebna viza su rasprodane, a one koje su preostale, kako pišu mediji, dostupne su tek za petak, i to po cijeni od hiljadu eura naviše.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je karta za let između Beograda i Moskve jučer na crnom tržištu navodno dostigla gotovo 9.000 eura, piše nova.rs.

- Danas je karta za Beograd - Moskva na crnom tržištu skočila do gotovo 9.000 eura i to zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari - rekao je Vučić iz New Yorka.

Govoreći o odluci ruskog predsjednika Vladimira Putina o mobilizaciji, Vučić je ocijenio da je jasno da se "Putin neće predati uprkos napredovanju ukrajinske armije posljednjih dana i na istoku i na jugu Ukrajine".

- Jasno je da će se boriti - rekao je Vučić i dodao:

- Jasno je da su ukrajinski vojnici bili daleko brojčano nadmoćniji, to je bilo od pet do sedam prema jedan. Gotovo nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali i pretpostavljam da je zato donio odluku o mobilizaciji rezervnog sastava – rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je naveo kako je Zapad "očekivao potpuni poraz Rusije", ali da će to sada otežati ruska odluka o mobilizaciji.

Još je dodao "kako je lako sjediti kući i navijati" i da je "jasno za koga navijaju u našoj zemlji".

- Što se Srbije tiče, svaki dan će biti sve teži i teži - poručio je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.