Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ustrdio je danas u Banjoj Luci da je entitet RS uvijek prioritet politike, Vlade i predsjednika Republike Srbije.

- RS nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku – ustvrdio je Vulin.

Kako je naveo, entitet RS su stvorili Srbi i samo Srbi je mogu da izgube.

- Niko drugi. RS su stvorili Srbi jedinstveno i samo nejedinstvom mogu da je izgube. Nikako drugačije - rekao je Vulin, koji je danas u Kasarni "Kozara" u Banjoj Luci prisustvovao centralnoj svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS.

On je rekao novinarima da želi da poželi godine mira.

- Da nije bilo uporne i hrabre borbe Vojske RS-a i srpskog naroda, te velike solidarnosti svih Srba gdje god oni živjeli, ne bi se stvorila RS - tvrdi on.

RS je, kazao je, "nastala kao potreba da srpski narod odlučuje sam o sebi i da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi".

- Ono što je stvoreno u velikog odbrambeno-otadžbinskom ratu ne smije i ne može biti izgubljeno u miru – ustvrdio je Vulin.

Tvrdi da, kada se razmišlja o rješavanju kosovskog pitanja, te traži ne lak kompromis s Albancima, mora se uvijek razmišljati i voditi računa o interesima cjelokupnog srpskog naroda, gdje god oni žive.