Sve to notorni Vulin izrekao je na Pinku, televiziji sa nacionalnom koncesijom, koja se gleda i u drugim državama, pa i u Bosni i Hercegovini. 

Vulin je tokom gostovanja po ko zna koji put ponovo otvoreno zazivao nove ratove i govorio o teritorijalnim pretenzijama na susjedne zemlje.

I dok to izgovara, s druge strane mikrofona sjedi bizarna i samodopadljiva nazovi novinarka - Jovana Jeremić i ne trepće.

Bulji Jovana u njega kao tele u šarena vrata dok Vulin sav važan i u ekstazi govori o "vekovnom snu da svi Srbi žive u jednoj državi, za koji se isplati i život položiti".

Sve to kaže onaj koji nije služio ni redovni vojni rok.

- Mene sankcije pogađaju u političkom, moralnom smislu, ne u ekonomskom. To i oni odlično znaju da od toga nema ništa. Ali, dobro, to je cijena koju treba platiti, i plaćam je, i neka je plaćam. Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je "srpski svet"? Znate li taj osjećaj da će u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda? Ono što Srbi maštaju od Karađorđa naovamo. To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost da ujedinom Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije, pa to je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to desiti, to je proces. Ujedinjenje je počelo. To se više ne može zadržati, to se ne može zaustaviti - kaže Vulin, na šta nazovi novinarka dodaje:

- Točak je pokrenut.