open-navfaktor-logo
search
Prema Transfermarktu
Za manje od mjesec po dolasku u Premijer ligu zvučnim pojačanjima opala vrijednost
Premijer ligu Bosne i Hercegovine ove zime pojačalo je nekoliko zvučnih imena.
07.03.2022. u 14:07
get url
text

Najzvučnije je svakako Emilio Nsue, reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje, koji je tokom karijere igrao špansku Primeru, špansku drugu ligu, engleski Premiership i Championship. On se do kraja sezone obavezao na vjernost Tuzla Cityju.

Fudbalski klub Sarajevo pojačao je Daniel Avramovski. Makedonac je fudbaler sa internacionalnim, ali i reprezentativnim iskustvom i doveden je kako bi pomogao Bordo timu da popravi utisak ostavljen u jesenjem dijelu Premijer lige i ostvari svoje ciljeve, a to je svakako osvajanje jednog trofeja i plasman u Evropu. Dvadesetsedmogodišnjak igra na mjestu ofanzivnog veznog igrača, ali je upotrebljiv i na ostalim navalnim pozicijama.

Nakon šest mjeseci provedenih u Slaven Belupu u domaći fudbal vratio se Nedim Hadžić. On je došao na posudbu u tuzlansku Slobodu, a s obzirom na to da imaju problem s efikasnošću, Tuzlaci smatraju da će upravo Hadžić biti rješenje za spomenuti problem.

Manje od mjesec nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, spomenutim fudbalerima je ažurirana i cijena na Transfermarktu.

Najveći pad cijene doživio je Emilio Nsue. U zenitu svoje karijere nekadašnji fudbaler Mallorce vrijedio je 3,5 miliona eura, po dolaska u BiH njegova cijena cijena je bila 500 hiljada, dok sada vrijedi samo 250 hiljada eura, prema ovom specijaliziranom portalu. To znači da mu se cijena prepolovila poslije dvije zvanične utakmice u dresu Tuzlaka (u Premijer ligi je upisao debi protiv Slobode - 1:1, dok je u Kupu BiH nastupio protiv Borca - 0:1).

Avramovski je po dolasku u Sarajevo imao vrijednost od 900 hiljada eura, međutim nakon jedne odigrane utakmice i to one na sarajevskom derbiju prethodnog vikenda, njegova cijena je manja za 100 hiljada eura.

Vrijednost 22-godišnjeg Hadžića je također manja za 100 hiljada eura. Nekadašnji napadač Sarajeva je po dolasku na posudbu u grad soli prije manje od dvije sedmice imao vrijednost 400 hiljada eura, ali mu se cijena smanjila poslije tri odigrane utakmice za Slobodu (dva nastupa u Premijer ligi, jedan u Kupu BiH).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.