open-navfaktor-logo
search
Međustranački rat
Zahtjev trebinjskog SNSD-a: Rukovodstvo PDP-a uhapsiti, stranci zabraniti rad, oni su kvislinzi
Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Trebinje pozvalo je nadležne institucije da rukovodstvo PDP-a bude pritvoreno dok se ne dokumentuju navodi o njihovom kriminalu i korupciji, a Centralnu izbornu komisiju BiH da se ovoj stranci zabrani djelovanje u BiH.
24.10.2021. u 08:23
get url
text
trebinje, snsd

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je na konferenciji za novinare da su ovo zaključci sjednice Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a koje je zasijedalo povodom aktuelnih dešavanja u gradu, odnosno korupcije i kriminala u PDP-u.

- Narod Republike Srpske treba da zna istinu. Blago je reći da je katastrofa u PDP-u. To smo čuli i to će biti djelo nadležnih institucija. Nekomeptentnost, podmićivanje, reket, paralelno djelovanje rukovodstva PDP-a, pranje novca, dovođenje poslušnika, ostavka generalnog sekretara stranke, smjene u najjačim odborima, finansiranje iz stranih izvora, fondova, a svoje članstvo su zaboravili - naveo je Petrović, prenose nezavisne.com.

On je poručio da nije problem to što se PDP "topi", već je problem kako je na političkoj sceni mogao da opstane ovakav politički subjekat.

- Očito je da je ne sceni bilo odmetnuto rukovodstvo PDP-a koje je djelovalo kvislinški i predstavlja grešku u političkom sistemu Republike Srpske. Šokirani smo do koje mjere je korumpiran PDP i njegovo uže rukovodstvo - rekao je Petrović.

Poručio je da se "ovo više ne može tolerisati i svaki građanin mora da zna istinu i da reaguje na njihove insinuacije i laži".

- Stalno nas gnjave sa pričama, šire defetizam i konstruišu. Kada bi ova opozicija iz RS došla i vladala, ne bi bilo ni penzija ni plata, ni investicija, ni radnih mjesta, ni dobrih odnosa sa Srbijom, nestala bi Republika Srpska - poručio je Petrović.

On je rekao da "opozicija ima odriješen jezik, a ne radi ništa".

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević iznio je u Trebinju niz teških optužbi na ovu partiju, među kojima su i uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, te da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Vučurević je istakao da pojedinci žele da da uruše partiju da bi na narednim izborima dobili mandat samo oni koji mogu da plate, dodajući da ima saznanja o "pranju" više desetina miliona euvra i pozivajući sudske organe da pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u, koje, kako je istakao, prevazilaze zdrav razum.

On tvrdi da je PDP podložan uticajima veoma opasnih obavještajnih službi zapadnih zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.