open-navfaktor-logo
search
Nova bura
Zakuhalo se u komšiluku: Šta će biti sa Piksijem nakon izbora u Fudbalskom savezu Srbije?
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, preživio je pravu buru neposredno nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, kada je bilo priče da bi mogao da postane bivši! Na kraju nije, a već dan po dolasku iz Dohe održao je konferenciju za medije na kojoj je poručio da Orlovi "svim silama" napadaju odlazak na Evropsko prvenstvo poslije 24 godine!
22.02.2023. u 21:37
get url
text

Htio to ili ne, Stojković se u međuvremenu našao u novoj buri - samo što ona ovoga puta nije direktno povezana s njim. Naime, dramatična trka za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije i te kako bi mogla da utiče i na njega.

VEZANI TEKST - Haos u Fudbalskom savezu Srbije: Član IO iznio šokantne optužbe na račun Piksija

Razlog je taj što će dvojica kandidata za predsjedničku funkciju biti Dragan Džajić (već se kandidovao) i Nemanja Vidić od kog ase tek očekuje da zvanično podnese kandidaturu - dva čovjeka s kojima Stojković i nije baš u najboljim odnosima, piše Telegraf.

Što se tiče Džajića, poznato je da je Stojković svojevremeno "udario" na treću Zvezdinu zvezdu, a sve nakon stanja koje je bilo na Marakani u vremenu kad su obojica, naravno jedan poslije drugog, bili predsjednici najtrofejnijeg kluba u Srbiji.

Opet, pitanje je koliko bi mu to Džajić sada i zamjerio. Pogotovo što su obojica legende crveno-belih. Međutim, određena vrsta problema kada je u pitanju Stojković mogla bi da bude to što je Džajić trenutno počasni predsjednik Zvezde, delegat tog kluba, a Piksi s druge strane nema nikakav odnos sa nekadašnjim osvajačem Lige prvaka. Podsjetimo, nije Stojković ni po ukusu Delija (navijačke grupe Crvene zvezde).

Kada je u pitanju Vidić, ni tu Stojković vjerovatno ne bi imao prijatelja na čelu Saveza. Taj "momenat" je malo poznat javnosti, a glasi: "Stojković i Vidić zbog ličnih razmirica ne razgovaraju skoro 20 godina."

Piksi, opet, ima podršku javnosti i fudbalera, kao i ugovor do kraja EP 2024. godine, tako da bi dolazak bilo koga od pomenutih kandidata mogao da utiče na njegov posao.

Ono što je svakako činjenica jeste to da je Stojković "sa obje ruke" bio za to da predsjednik FSS bude Nenad Bjeković. Malo je i falilo, ali se u danu izbora, neposredno pred odlazak na Mundijal, sve okrenulo za 180 stepeni. Nema sumnje da je i to uticalo na Stojkovića koji je, doduše nezvanično, brinuo o FSS i van selektorskih ingerencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.