open-navfaktor-logo
search
Reakcija
"Zasluga izdajniku Bosne": Mehmedović o Ordenu, Vučiću, Dodiku i memorandumima SANU
Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, komentirao je dodjeljivanje Ordena Republike Srbije Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a i predsjedavajućem Predsjedništva BiH. Orden je Dodiku uručio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.
29.06.2021. u 19:23
get url
text

- Jahači apokalipse. Orden,Vučić, Dodik i memorandumi SANU. 

Vučić poklonio Dodiku orden - pogrešnom "čovjeku" na pogrešno mjesto, u Bosnu i Hercegovinu. Ovim je ponovo potvrđeno realiziranje dva memoranduma Srpske akademije nauke i umjetnosti. 

VEZANI TEKST - Uručen Orden: Dodik ga je itekako "zaslužio" jer zastupa Vučićeve, a ne ciljeve države BiH

Velikosrpska etnonacionalistička politika se potvrdila i ovim poklonom zbog kojeg Dodik nije mogao svu noć spavati, jer je i sam Vučić. Ovo je, ustvari, zasluga izdajniku Bosne! Znamo šta je Dodik sve učinio da bi dobio priznanje susjedne zemlje koja i dalje ugrožava mir, stabilnost i opstojnost naše države. Zapitajmo se kakvo bi "priznanje" Dodiku trebalo dodijeliti za nanošenje boli i zla bosnanskom narodu. Koliko je uz njegovu pomoć izvučeno nacionalnog bogatstva u Srbiju da bi dobio ovaj orden?

Sve što obojica rade u sinergiji je i u korist velikosrpskih ideja. Ovaj orden u Srbiji se poklanja državnicima. Da li su ga u Beogradu poklonili Srbijanci među kojima su i oni koji nisu htjeli ići u rat devedesetih, među tim Srbijancima su i Albanci, Crnogorci, Bošnjaci Sandžaka. Ideja SANU koja je i sada živuća ideja narušava stabilnost Balkana. Sada je zovu SRPSKI SVET, dok je Milošević zvao "Svi srbi u jednoj državi". Kakve su posljedice tih fašisoidnih ideja, mi u Bosni najbolje osjetimo.

Pozivam predstavnike Amerike i Evropske unije da se pozabave Vučićem koji je destablizirajući faktor na Balkanu. Makedonija, Crna Gora, naša država i svi oni koji nisu njegove pristaše u Srbiji su u okovima nedemokratskih procesa čiji je kočničar Vučićev režim koji kroz miješanje u unutrašnju politiku susjeda destabilizira  region. Zato providni ordeni (koji nama u biti ništa ne znače), mogu dati krila nedovršenim balkanskim marionetama. Budimo svjesni toga, i ne potcjenjujmo ove prljave rabote izdajnika vlastite zemlje - napisao je Mehmedović na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.