- Sjednici je, zajedno sa SDP-ovim ministrima u Vladi TK, prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, koji je prezentovao 100 dana rada Vlade Tuzlanskog kantona.

VEZANI TEKST - Drugarice i drugovi iz Žepča ograđuju se od druga Vojina, stali uz gradonačelnicu Sarajeva

Predsjedništvo je čestitalo remijeru i ministrima u Vladi TK na do sada uspješnom radu te pružilo podršku u daljem radu i andgažmanu za dobrobit svih građanki i građana Tuzlanskog kantona. Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla je jednoglasno osudilo medijski istup jednog od funkcionera SDP BIH na današnjoj press konferenciji kojim se omalovažavaju i vrijeđaju članovi i funkcioneri SDP BIH. U kontekstu navedenoga, Predsjedništvo KO SDP BIH Tuzla je jednoglasno pružilo punu podršku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić u daljem radu i djelovanju- navodi se u saopćenju. 

Danas su uz gradonačelnicu Grada Sarajeva Benjaminu Karić stali i iz SDP-a Žepče, koji su izjave potpredsjednika ove stranke Vojina Mijatovića ocijenili kao antifeministički ispad. 

Mijatović je podsjećamo na današnjoj press konferenciji, u društvu predsjednika SDP-a Nermina Nikšića prvo "podbadao" stranačkog kolegu i državnog zastupnika Denisa Bećirovića, a onda u istom tonu govorio i o gradonačelnici Sarajeva.