open-navfaktor-logo
search
Prekinuta sjednica
Zbog problema u OV Centar ništa od novca za Koševo: Hoće li FSBiH preusmjeriti sredstva za drugu namjenu?
Redovna sjednica Općinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana danas prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.
28.07.2022. u 14:15
get url
text

Poznato je da u Općinskom vijeću centar postoje problemi unutar vladajuće "Trojke", a na dnevnom redu ove sjednice trebalo se naći i pitanje rekonstrukcije terena na stadionu Koševo, odnosno (su)finasiranja radova.

VEZANI TEKST - Bageri uskoro na Koševu, FK Sarajevo seli na Bilino polje
 

Kako je saopćeno iz Općine Centar, načelnik Srđan Mandić od vijeća će zatražiti zakazivanje hitne sjednice.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona Koševo iznosi 2.487.405,03 KM, a 1.938.207,97 KM je osigurao Fudbalski savez BiH, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio općine Centar.

- Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu Asim Ferhatović Hase preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od Vijeća - saopćeno je iz Općine.

FK Sarajevo planirao je, kada krenu radovi na Koševu, a procjena je da će trajati 45-60 dana, utakmice igrati na Bilinom polju u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.