open-navfaktor-logo
search
Blijede predstave
Željina "pojačanja" - čista nula
Niko u Fudbalskom klubu Željezničar ne može biti zadovoljan igrom, rezultatima i bodovnim saldom pred drugu reprezentativnu pauzu u ovoj sezoni.
10.10.2023. u 21:20
get url
text

VEZANI TEKST - Željo ne uči iz poraza: Slijedi "paklen" raspored i moguća borba za opstanak, koliko će izdržati Bašić?

Tim Nermina Bašića na kraći odmor otišao je s gorkim okusom u ustima jer Plavi su u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine doživjeli potop na Koševu protiv gradskog rivala Sarajeva (3:0).

Deset mečeva, četiri pobjede, šest poraza, odnosno 12 osvojenih bodova, uz gol-razliku 11:15 Željin je učinak nakon 900 minuta borbe na premijerligaškim terenima. Pored toga, Željo je pao na prvoj stepenici Kupa Bosne i Hercegovine porazom na Tušnju od Slobode.

Od 11 postignutih pogodaka, Plavi su 10 puta mrežu rivala tresli na Grbavici i samo jedanput u gostima. Kada su u pitanju utakmice van Grbavice, tim Nermina Bašića nije osvojio niti jedan bod i to je poražavajući podatak. Rame uz rame sa Željom u tom segmentu samo je Zvijezda 09, a svi ostali timovi imaju barem jednu gostujuću pobjedu.

Sve su to pokazatelji da na Grbavici nešto ne štima. Ni ljetni "šoping" koji su obavili Samir Bekrić i Nermin Bašić nije donio rezultate. 

VEZANI TEKST - Samir Bekrić hvali Upravu, a kuka kako Željo nema novca za pojačanja, ko je zakazao?

Prije svega, zamjene za ključne igrače iz prošle sezone Armina Hodžića i Santosa Clarismaria nisu pronađene. Barem ne adekvatne.

Na Grbavicu je stigla jedna kompletna ekipa. Počevši od golmana Ajdina Mulalića, defanzivaca Dražena Dubačkića, Vahida Selimovića, veznjaka Edina Rustemovića, Mehmeda Ćosića, Edina Bibera, Abdulmalik Al-Jabera, Harisa Ovčine, Nikole Turanjanina, do ofanzivaca Allysona i Aleksandra Boljevića.

Ako izuzmemo Selimovića i Boljevića, za koje još nisu stigle potrebne dozvole, učinak ostalih prinova u Zvorničkoj 27 je katastrofalan. Kada izostavimo asistenciju Rustemovića protiv Borca na startu sezone - čista nula.

VEZANI TEKST - Poražavajući podatak: Željo je rame uz rame sa Zvijezdom 09

Očekivali su u Želji da bi Allyson mogao nadomjestiti odlazak Santosa, ali 22-godišnjak za sada nije ni sjenka svog sunarodnjaka koji je prošlosezonskim partijama osvojio srca navijača i odveo Želju u Evropu, a premijerligaški "senatori" Ćosić i Ovčina i dalje lutaju i traže se u novoj ekipi.

Od 10 postignutih golova za Plave (na utakmici protiv Tuzla Cityja postignut autogol) ove sezone četiri je na konto upisao Nedim Mekić, dva Sulejman Krpić, a po jedan su postigli Irfan Jašarević, Edin Cocalić, Semir Štilić i Dženan Haračić.

Poslije reprezentativne pauze Željo dočekuje fenjeraša Zvijezdu 09, zatim gostuje Igmanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.