open-navfaktor-logo
search
Pozivi "na silovanje"
Žene SDA osudile uvrede na račun vijećnice Emine Tufekčić
Žene Stranke demokratske akcije upozorile su danas na uvrede koje su prema vijećnici ove stranke uputile putem društvenih mreža pristalice gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.
29.07.2021. u 13:45
get url
text

Kako navode, ne tako davno svjedočili smo sjednici Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Zenice imao neprimjeren i neumjesan istup prema vijećnici Emini Tufekčić koji je Organizacija Žene SDA Zenica najoštrije osudila.

- Sličan incident, nažalost desio se ponovo. Ovaj put putem društvenih mreža. Nakon što je vijećnica Emina Tufekčić javno objavila video na kojem jasno i precizno govori o obećanim, a nerealizovanim projektima gradonačelnika Zenice, njegove pristalice i istomišljenici su pozvali "na silovanje" vijećnice Tufekčić - kažu iz Žena SDA.

Obzirom na težinu napisanog, organizacija Žene SDA najoštrije osuđuje primitivnu, šovinističku i seksističku uvredu koja je upućena vijećnici Tufekčić.

- Neprihvatljivo je da se na ovakav način obraća bilo kome, bez obzira na političko opredjeljenje. Pozivamo nadležne organe kao i udruženja za zaštitu žena da čim prije stanu u odbranu Emine Tufekčić, ali i svih drugih žena od ovakvih ispada koji, nažalost, nisu rijetka pojava u našem društvu - saopćile su Žene SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.