Izvedena u naselju

Zenica: Pokazna vježba spašavanja unesrećenih "Izazov 2019"

Objavljeno: 25.10.2019. u 11:10

Vježbu je pratio i zenički gradonačelnik Fuad Kasumović

FOTO: Fena

Tridesetak pripadnika svih struktura Službe za civilnu zaštitu Grada Zenice sudjelovalo je u jednosatnoj pokaznoj vježbi spašavanja i zbrinjavanja unesrećenih od posljedica požara nastalog usljed pucanja plinovda.

Pokaznu vježbu, koja je građanstvu trebala prikazati spremnost tih jedinjica za djelovanje u vanrednim okolnostima te koja je nosila naziv "Izazov 2019", pratio je i zenički gardonačelnik Fuad Kasumović.

On je izrazio zadovoljstvo prikazanom spremnošću i saradnjom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice, Samostalne službe spašavanja, Policijske uprave, Crvenog krsta, JU Dom zdravlja, odnosno Hitne pomoći.

-Naše su jedinice opremljene najmodernijom opremom koja se primjenjuje u svijetu, a mi ćemo ih i dalje nastaviti opremati kako bi se građani i gosti našeg grada osjećali sigurnim u Zenici - kazao je Kasumović.

Foto: Fena

Vježba je, kako ističu, prvi put realizirana u naseljenom mjestu, kojom je prilikom dio naselja Odmut bio potpuno blokiran pa su unesrećeni, nakon što su vertikalnim transportom evakuirani s krova zgrade i obale rijeke Bosne, gumenim čamcima prebačeni na drugu obalu gdje su ih čekala kola Hitne pomoći.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije