open-navfaktor-logo
search
FSBiH potvrdio
Zmajevi 12. novembra domaćin selekciji Irana, još nije poznato na kojem stadionu
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. novembra odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Irana u našoj zemlji.
22.10.2020. u 13:56
get url
text

BiH i Iran su se do sada sastajali šest puta. Pet utakmica bilo je prijateljskog karaktera, dok je jedini takmičarski meč odigran na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

VEZANI TEKST - Prijateljski meč 12. novembra: Zmajevi na Grbavici dočekuju Iran?

Iran je uspješniji u međusobnim susretima jer je ostvario četiri pobjede, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Bh. tim je jedinu pobjedu protiv Irana ostvario na Mundijalu u Brazilu.

Posljednji međusobni susret ovih ekipa odigran je 25. juna 2014. na Areni "Fonte Nova" u Salvadoru (Brazil) u trećem kola grupe F Svjetskog prvenstva. Bosna i Hercegovina je pobijedila 3:1, a golove su postigli Edin Džeko u 23. minuti, Miralem Pjanić u 59. i Avdija Vršajević u 83. Jedini pogodak za Iran dao je Reza Ghoochannejad osam minuta prije kraja utakmice.

Iz FSBiH još nisu potvrdili na kojem stadionu će Zmajevi ugostiti Iran. Posljednji put kada su Iranci gostovali u našoj domovini (2009. godine) utakmica se igrala na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.