open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajevi izgubili od Finske i oprostili se od baraža za Mundijal
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Finske na Bilinom polju i oprostila se od borbe za baraž. 
13.11.2021. u 16:55
get url
text

Gosti su slavili sa 3:1, dva gola su nam postigli sa igračem manje, a Zmajevi su ovim porazom ostali i bez teoretskih šansi da mogu uhvatiti drugo mjesto u našoj grupi i plasman u baraž.

Već u osmoj minuti prvo uzbuđenje pred golom Finske. Ubacio je Kolašinac, jedan finski fudbaler igrao je rukom u kaznom prostoru, ali nije bilo penala. Nejasno je zbog čega se nije oglasio VAR.

Tri minute kasnije zapucali smo prvi zicer. Sijevnula je kontra po lijevoj strani, sjajna kombinovali Ćivić i Kolašinac, igrač Arsenala je odigrao povratnu na vrh šesnaesterca, a Pjanić iz idealne pozicije slabo šutirao.

Novu priliku imali smo u 19. minuti. Cimirot je ubacio, a prevljak šutirao pored gola.

{$galerijaFotografija}

U narednom napadu naprijetili su i Finci. Hamalainen je centrirao sa lijeve starne, a usamljeni i zaboravljeni Forss glavom šutira u Šehića. Imali smo sreće u ovoj situaciji, mora se priznati.

A šta tek reći za situaciju iz 22. minute. Saničanin je izgubio loptu na centru i Pukki je krenuo sam na Šehića. Zaobišao je golmana Zmajeva, ali je stoper Partizana stigao i izbio loptu u korner. No, nakon kornera Oliver je pokazao na bijelu tačku, nakon što je lopta pogodila Pjanića u ruku.

Loptu je namjestio Pukki, šutirao u lijevi Šehićev ugao, ali ga je golman Zmajeva pričitao i odbranio njegov udarac.

Ipak, Šehić nije mogao spasiti Zmajeve u 29. minuti. Probili su Finci po desnoj strani, Pukki je ubacio u peterac, a Forssu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

U 37. minuti Finci su ostali sa deset igrača. Raitala je srušio Kolašinca i povrijedio bh. defanzivca, a Oliver je desnom beku Finske pokazao put u svlačionicu.

Umjesto Kolašinca u igru je ušao Demirović, a selektor Petev je promijenio formaciju i od tada smo igrali sa četiri igrača u zadnjoj liniji i dvojicom napadača.

Do kraja poluvremena imali smo pet sjajnih prilike. Prevljak je zapucao četiri, a u petom slučaju izblokiran je udarac Hadžiahmetovića.

Finci su već u 47. minuti imali veliku priliku. Lopta je došla do Pukkija, koji je šutirao sa vrha šesnaesterca, Šehić je već bio savladan, ali smo imali sreće, jer nije pogodio okvir gola.

Finci su udvostručili prednost u 51. minuti. Bila je to brutalna kazna nakon slabe rekacije odbrane. Na jednu dubinsku loptu u šesnaesterac nije krenuo Ćivić, Pukki je vrato u igru s linije, a Lod matirao Šehića.

Nekoliko minuta kasnije u život nas je mogao vratiti Demirović, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Ipak, do gola stižemo u 69. minuti. Gojak je ubacio iz slobodnjaka,a Menalo na prvoj stativi loptu zakucao u mrežu.

Još jednu spornu situaciju vidjeli smo u 73. minuti. O'Shaughness je nakon ubačaja iz prekida matirao Šehića, stekao se dojam da je ofsajd, sve je provjerio i VAR, ali promjene odluke nije bilo - 1:3.

BiH - Finska 1:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 - Forss (29), 0:2 - Lod (51), 1:2 - Menalo (69), 1:3 - O'Shaughness (73). Stadion Bilino polje. Gledalaca: 10.000. Sudija: Michale Oliver (Engleska). Žuti kartoni: Pjanić, Prcić (BiH). Crveni karton: Raitala (Finska) u 37. minuti.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Stevanović, Ahmedhodžić, Saničanin, Ćivić, Kolašinac (od 38. Demirović), Cimirot (od 56. Gojak), Hadžiahmetović (od 56. Prcić), Pjanić (od 66. Sušić), Krunić (od 67. Menalo), Prevljak. Selektor: Ivaylo Petev.

FINSKA: Hradecky, O'Shaughness, Lod, Forss (od 46. Nissila), Raitala, Kamara, Hamalainen, Ivanov, Schuller (od 80. Jensen), Vaisanen, Pukki (od 80. Uronen). Selektor: Markku Kanerva.

BiH- Finska 13.11.2021
1 od 24
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.