open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajevi na putu za Litvaniju, selektor Bosnić se nada da će stići do utakmice
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na putu je prema Vilniusu, gdje će danas od 18.30 sati igrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvaije.
27.02.2022. u 08:00
get url
text

Planirano je da bh. tim čarter letom u devet sati poleti sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, a selektor Vedran Bosnić nada se da će do utamice stići na odredište.

VEZANI TEKST - Osigurani TV prijenosi: Evo gdje možete gladati Zmajeve protiv Litvanije

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim u petak ujutro zajedno sa Litvancima putuje u Vilnius, ali su u Košarkaškom savezu BiH odlučili da ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Ukrajini.

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) odbila je zahtjev za odgodu utakmice, a zajedno sa Košarkaškim savezom Litvanije dali su garancije da će Zmajevi biti potpuno sigurni u Vilniusu.

- Evo nas na aerodromu, krećemo vjerovatno na vrijeme i nadam se da ćemo stići do utakmice. Malo čudan situacija za sve nas, ali šta je tu je. Ne treba sada o tome razmišljati. Ovi momci što su tu treba da se borimo, da probamo da pobijedimo tamo i damo sve od sebe i da bude to jedna maksimalna utakmica s naše strane - rekao je selektor Bosnić pred polijetanje iz Sarajeva.

Utakmica Litvanija - BiH bit će emitovana u direktnom TV prijenosu na Sport Klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.