U evropskom play-offu nastupit će 12 nacionalnih timova, uključujući deset drugoplasiranih u grupama iz kvalifikacija, javlja Anadolu Agency (AA). Preostala dva mjesta u baražu zauzet će dva najbolja pobjednika grupa UEFA Lige nacija 2020/21, a koji ne završe na prva dva mjesta u grupama kvalifikacija za Mundijal 2022.

- Ekipe će biti podijeljene u tri "staze" s četiri tima, s polufinalnim susretima i finalom. Tri pobjedničke ekipe iz tri "staze" baraža pridružit će se pobjednicima deset grupa kvalifikacija i predstavljat će Evropu na 22. Svjetskom prvenstvu - istakli su iz FIFA-e.

Iz evropske zone kvalifikacija plasman na naredno SP do sada su osigurale Danska i Njemačka, a preostalih osam pobjednika grupa i učesnici baraža bit će poznati poslije dva završna takmičarska kruga kvalifikacija koja će biti odigrana od 11. do 16. novembra.

Baraž za plasman na Mundijal u evropskoj zoni kvalifikacija igrat će se u martu 2022. godine.

BiH ima šansu da izbori baraž, ako ostvari dvije pobjede protiv Finske i Ukrajine, a u pojedinim kombinacijama izabranicima selektora Ivayla Peteva bit će dovoljna i četiri boda.