open-navfaktor-logo
search
Plemići imaju gol prednosti
Zrinjski danas protiv Tobola za play-off Konferencijske lige
Fudbaleri Zrinjskog danas od 16 sati u Kazahstanu igraju revanš trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Tobola.
11.08.2022. u 07:44
get url
text

Plemići su u prvom meču, prošlog četvrtka u Mostaru, slavili sa 1:0 fenomenalnim golom Nike Jankovića direktno iz kornera.

Trener Plemića Sergej Jakirović svjestan je da će njegovi izabranici imati težak posao u revanšu da izbore plasman u play-off.

- Očekujem agresivnog domaćina, otvorenijeg, koji će vjerovatno krenuti po pogodak od prve sekunde. I mi moramo odgovoriti na isti način. Da budemo čvrsti i agresivni, da pokažemo gard, kao u Kišnjevu i Tirani, da postignemo gol i osiguramo prolaz dalje - kazao je Jakirović u najavi utakmice pred put u Kazahstan.

Strateg Plemića otkrio je kako ima određenih problema kada je sastav u pitanju. Neće moći računati na suspendovane Josipa Ćorluka i Nikolu Mandića, te na Kerima Memiju, koji nije dobio vizu.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odredila je sudije za ovaj meč, a povjerenje su dobili arbitri iz Belgije.

Nathan Verboomen obavljat će funkciju glavnog sudije, a asistirat će mu Mathias Hillaert i Ruben Wyns. Četvrti sudija je Jan Boterberg.

Ukoliko izabranici Sergeja Jakirovića prođu Tobol, u play-offu za ulazak u grupnu fazu će igrati protiv poraženog iz duela Olympiacos - Slovan Bratislava (prvi duel  između ova dva tima završio je rezultatom 1:1), a revanš je na programu večeras od 20:30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.