open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski opet koban za Želju, Manijaci otišli na poluvremenu
U uvodnoj utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je na Grbavici slavio protiv Željezničara.
22.04.2022. u 19:51
get url
text

Novi prvak BIH trijumfovao je rezultatom 2:1.

Iako je mostarski tim prije ove utakmice matematički osigurao naslov prvaka, već nakon stotinjak sekundi bilo je jasno da i na Grbavici žele osvojiti puni plijen.

Nakon ubacivanja iz auta, u drugoj minuti meča lopta je nekako došla do Jankovića koji je pospremio loptu iza leđa Bendera.

VEZANI TEKST - Nezadovoljni Manijaci napustili Grbavicu, evo i zašto
 

Bio je to jedini pogodak u prvom poluvremenu, iako je Zrinjski nekoliko puta opasno prijetio, a Željo je svoju najbolju šansu propustio u 33. minuti kada je udarac Blaževića zaustavio Čondrić.

Zrinjski je u 64. minuti uduplao prednost. Strijelac je, 28. put u sezoni bio Nemanja Bilbija. on se izvukao na lijevu stranu, ušao u šesnaesterac i odmjerenim udarcem pogodio suprotni ugao.

Željo se do kraja uspio vratiti u igru. Subašić je u 75. minuti matirao Čondrića. Golman Zrinjskog slabo je intervenisao, a lopta se nakon udarca Subašića nekako uspjela provući kroz njegove rukavice.

{$galerijaFotografija}

Za Zrinjski je ovo 22. pobjeda u sezoni, a treća protiv Željezničara. Plavi imaju osam poraza, a ovo im je tek drugi na Grbavici, a oba puta puni plijen odnijeli su Plemići.

Vrijedi istaknuti da je u drugom poluvremenu južna tribina stadiona Grbavica zjapila prazna. Navijačka grupa Manijaci je u znak protesta zbog termina u kojima Željo igra premijerligaške mečeve napustila stadion.

FK Željezničar, Hšk Zrinjski, 22.04.2022
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.