VMBiH

Zvizdić pozvao novog britanskog premijera da posjeti BiH

Objavljeno: 24.07.2019. u 12:52

Radujem se budućoj saradnji, naveo je Zvizdić

Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku novom premijeru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisu Johnsonu.

- U ime Vijeća ministara BiH i svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za novog britanskog premijera. Velika Britanija je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i država koja pruža kontinuiranu podršku našoj zemlji na euroatlantskom putu. Posebno smo zahvalni na britansko-njemačkoj inicijativi koja je pokrenula sa mrtve tačke reformske procese, EU integracije i poboljšala cjelokupnu socio-ekonomsku situaciju u našoj zemlji.

Radujem se budućoj saradnji, želim Vam uspješan rad na čelu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i pozivam Vas da zvanično posjetite Bosnu i Hercegovinu - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije