Susret

Zvizdić sa ambasadoricom Njemačke: Podsticati saradnju u svim segmentima

Objavljeno: 18.09.2019. u 13:47

Posebno je Zvizdić naglasio zahvalnost njemačkoj kancelarki Angeli Merkel

FOTO: VMBiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke Margret Mariju Uebber i zahvalio se na podršci Bosni i Hercegovini.

Posebno je naglasio zahvalnost njemačkoj kancelarki Angeli Merkel na ličnom angažmanu u pokretanju njemačko-britanske inicijative koja je unaprijedila saradnju država zapadnog Balkana i koja je deblokirala proces evropskih integracija. Ambasadorica Uebber je istaknula da Njemačka želi da Bosna i Hercegovina bude jedinstvena, jaka i multietnička zemlja integrisana u euroatlantske strukture i naglasila da će na tom putu Njemačka biti iskren prijatelj.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Uebber su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski i da je  i u narednom periodu potrebno podsticati saradnju u svim segmentima. Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorici Uebber poželio dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju posla, saopćilo je Vijeće ministara.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije