open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
Aćimović ipak neće u Vijeće ministara, Tegeltija prihvatio da se imenuje Božović
Prijedlozi kandidata za pozicije ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara bit će upućeni na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH
17.12.2019. u 15:49
get url
text

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija prihvatio je prijedlog potpredsjednika DNS-a Nenada Nešića, te za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice izabrao Mlađena Božovića, umjesto Draška Aćimovića, koji je bio izbor predsjednika stranke Marka Pavića, potvrđeno je za N1.

Božović je predložen za ministra iz reda Ostalih.

Za ministricu vanjskih poslova predložena je Bisera Turković, za ministra sigurnosti Fahrudin Radončić i za ministra odbrane Sifet Podžić.

Nezir Pivić je predložen za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i prometa, Dževad Mahmutović za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice i Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora.

Prijedlozi kandidata za pozicije ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara bit će upućeni na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.