open-navfaktor-logo
search
Nakon smjene
Andelija: Ja sam i pozvao Vladu FBiH da smijeni upravu EPBiH jer nismo htjeli raditi ništa protivzakonito
Nakon što je razriješen s pozicije generalnog direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, Admir Andelija je u kraćem razgovoru za Faktor kazao kako nije iznenađen ovim potezom Vlade Federacije BiH. 
02.08.2023. u 13:24
get url
text

VEZANI TEKST - Je li bivši načelnik Srebrenika Buljubašić izbor SDP-a za novog direktora Elektroprivrede BiH?

- Ja sam i pozvao Vladu FBiH da smijeni upravu EPBiH jer nismo htjeli raditi ništa protivzakonito.

Podsjećam javnost da sam nakon naloga dobijenih iz Vlade FBiH da s računa EPBiH isplatimo plaću radnicima Rudnika mrkog uglja Zenica javno kazao kako bi to bilo protivzakonito te stoga ova uprava na čijem čelu sam bio nije ni pomišljala da se upusti u takvo što - kazao je Andelija. 

Na njegovu poziciju, baš kao što je to Faktor i najavio 14. jula, trebao bi doći bivši načelnik Srebrenika, kadar Socijaldemokratske partije, Sanel Buljubašić. 

- Želim mu sreću u radu. Čini mi se da je Buljubašić prije desetak godina bio član Nadzornog odbora EPBiH, stoga je, pretpostavljam, upoznat s tim šta ga očekuje - istakao je Andelija.

VEZANI TEKST - Andelija: EPBiH ne može ispuniti nalog Vlade FBiH jer bi bilo protivzakonito, rudari najavljuju proteste u Sarajevu

Potvrdio nam je da ostaje u EPBiH.

- U ovoj kompaniji radim već 27 godina. Ostajem u EPBiH sa željom da na nekoj novoj poziciji dam svoj doprinos u njenom razvoju - poručio je Andelija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.