open-navfaktor-logo
search
"Problem podvožnjak"
Bečarević: U Dubaiju ima ko da uključi pumpe, za razliku od KS, gdje uskoro neće biti ni doktora u domu zdravlja
Kada bi neovisni analitičar sagledao stanje u Kantonu Sarajevo, a to stanje analizirao prema "medijskom advokatu Trojke" mogao bi doći do zaključka da je kompletan problem Kantona sadržan u jednom podvožnjaku.
09.08.2022. u 16:16
get url
text

Navodi se to u saopćenju za javnost koje je u ime Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Sarajevo uputio njen predsjednik Almir Bečarević.

- Problem podvožnjaka u kojem je teško Vladi KS uključiti pumpe je veći problem "advokatu Trojke” od stanja u zdravstvenim ustanovama KS koje nemaju, na primjer, dovoljan broj pulmologa, pa tako jedan pulmolog pokriva sve gradske općine ili jedan dom zdravlja pokriva analizu brisa nosa i guše za cijeli kanton. To što je Univerzitet u Sarajevu nazadovao za 218 mjesta na akademskoj rang listi visokoškolskih ustanova iz cijelog svijeta nije problem spram jedne pumpe na jednom podvožnjaku. To što je utrostručen javni dug u Kantonu Sarajevo to nije problem "advokatu Trojke", ali jeste neuključena pumpa na jednom podvožnjaku. To što radovi na Prvoj transverzali idu dinamikom puža i što neće biti gotovi ni za mandata naredne vlade KS, to nije ništa spram jednog neispumpanog podvožnjaka u kojem je teško i pumpu uključiti - navodi Bečarević.

Dalje se pita "šta tek reći za cijenu energenata u KS za koje se moraju i komisije formirati da bi se našlo opravdanje za nerad i nepostojanje bilo kakvih subvencija u KS".

- Komunalna privreda na izdisaju, ali ni to nije predmet interesa već jedan podvožnjak. Šta reći i za odvoz smeća koji nikako da profunkcioniše na način koji bi ubijedio sve građane KS da imamo efikasno preduzeće u ovoj oblasti - navodi Bečarević.

Dodaje kako je to "samo mali dio stanja u Kantonu Sarajevo koji u svom presjeku pokazuje sav nerad nadležnih u KS, a koji sada 'medijski advokat Trojke' podmeće svakom drugom, jer Sarajevo navodno treba biti Dubai".

- Sarajevo ovim pristupom nikad neće biti Dubai, jer u Dubaiju ima ko da uključi pumpe za razliku od Kantona Sarajevo koje ni doktora više neće imati u domovima zdravlja, gdje nam se i unuci zadužuju bez da vidimo rezultat i gdje će Univerzitet u Sarajevu biti u rangu nižerazrednim ustanova koje fabriciraju diplome, dok nam se ministarstva u KS spajaju i razdvajaju da se utoli glad za pozicijama svih onih koji pretenduju na vlast. Kad je već "Trojka" spala na nivo da ih moraju i medijski advokati spašavati bilo bi korektno da onda rezultate nerada fakturišu unutar te koalicije, a ne da traže pokriće za nerad u drugima - ističe u saopćenju Bečarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.