open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Bećirović strancima dao rok od sedam dana da zaustave ubijanje Dejtonskog sporazuma, a onda...
Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao je tradicionalnom bajramskom čestitanju koje je u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u BiH povodom Kurban-bajrama upriličio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. 
28.06.2023. u 11:05
get url
text

- Prije svega, muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu, želim čestitati Kurban-bajram i zaželjeti da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i rahatluku. Nažalost, moram reći danas, prvi dan Bajrama, u Bosni i Hercegovini dočekujemo u teškim okolnostima. Jučer je NSRS ranila Dejtonski mirovni sporazum, metaforički rečeno od jučer je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima - kazao je ovom prilikom medijima Bećirović.

Naglasio je da "međunarodna zajednica i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma, da ga vrate u život".

- Kao član Predsjedništva ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici, a posebno svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, da zaustave ubijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Jučerašnjom odlukom NSRS je izvršen najteži udar na Sporazum. Toga moraju biti svjesni svi i u Bosni i Hercegovini, i u međunarodnoj zajednici. Ovo što radi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici je velika nesreća i za entitet RS i za državu, ali i regiju. Jedini dobitnik je Putinov režim, toga moraju biti svjesni i na zapadu. Želim upozoriti sve one koji mogu djelovati da je krajnje vrijeme da djeluju, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom - poručio je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.