open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
BH Zeleni Tuzla: Još nismo donijeli odluku o podršci bilo kojem kandidatu za gradonačelnika Tuzle
AUTOR: Faktor
23.06.2024. u 17:52
get url
text
Gradski odbor stranke BH Zeleni Tuzla uputio je demant na izjavu Gradskog odbora SDA Tuzla u kojoj je navedeno da će BH Zeleni GO Tuzla podržati kandidata SDA za gradonačelnika Zorana Blagojevića.
Kako navode, oni "još nisu donijeli zvaničnu odluku o podršci bilo kojem kandidatu na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Tuzle, te će konačna odluka o podršci bit će donesena u narednim danima, nakon temeljitog razmatranja svih opcija i u skladu s njihovim programskim načelima i prioritetima".
- Ovakvim neutemeljenim tvrdnjama, Gradski odbor SDA Tuzla ne samo da obmanjuje javnost već i nanosi štetu integritetu i kredibilitetu BH Zeleni GO Tuzla. Oštro osuđujemo ovakvu vrstu političke manipulacije i pozivamo sve aktere da se suzdrže od iznošenja neprovjerenih informacija - navode u saopćenju.
Dodaju kako će "pravovremeno obavijestiti javnost o svojoj odluci o podršci kandidatu za gradonačelnika Tuzle, čime će potvrditi svoju predanost transparentnosti i odgovornosti prema građanima".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.