open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Zoran Blagojević kandidat SDA za gradonačelnika Tuzle, imat će podršku i drugih stranaka
Iz Gradskog odbora SDA nedavno su najavili da neće imati kandidata za gradonačelnika Tuzle, ali situacija se u međuvremenu promijenila
AUTOR: J. B.
20.06.2024. u 10:27
get url
text
Zoran Blagojević
Zoran Blagojević
Zoran Blagojević, bivši ministar za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona, bit će kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Tuzle na predstojećim Lokalnim izborima, potvrdio je za Faktor Šefik Husić, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla.
Odluku o kanidaturi Zorana Blagojevića, prema riječima Husića, prekjučer je potvrdio Izvršni odbor GO SDA Tuzla.
- Našeg kandidata podržat će i Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla, kao i BH Zeleni i Nezavisna lista. Vodimo razgovore i s drugim političkim subjektima i vjerujem da podrška Blagojeviću neće stati na tri spomenute stranke - kaže Husić.
Kada je u pitanju izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle, sva imena trebala bi biti poznata do kraja sedmice, a Husić je potvrdio da je dogovoreno da on bude nosilac.
- Imali smo oko 100 kandidata u opticaju za listu. Dat ćemo priliku mladima, sigurno više od onoga što je propisano, jer naša Asocijacija mladih sada broji više od 500 članova. Također, imat ćemo i veći broj žena, najvjerovatnije 18 - navodi Husić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.