open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH dao otkaz 
Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) Miro Džakula dao je otkaz u ovoj ustanovi na čijem čelu je bio više od deset godina.
05.10.2023. u 15:05
get url
text

- Miro Džakula je 25. septembra podnio zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa - potvrđeno je za Capital iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U odgovoru na naša pitanja precizira se da je Miro Džakula prije imenovanja na mjesto direktora UIOBiH bio šef Odsjeka za poreze Regionalnog centra Mostar.

- Džakula je bio državni službenik Uprave sa stalnim rasporedom na radnom mjestu šefa Odsjeka. Nakon isteka mandata na mjestu direktora, institucija je bila dužna vratiti službenika na radno mjesto istog nivoa za koje ispunjava uvjete, ali ne nužno i na isto radno mjesto - preciziraju iz UIO.

Miro Džakula nije odgovarao na pozive iz Capitala, a mediji su ranije objavili da je on jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora državne kompanije Elektroprijenos BiH na čijem čelu je dva mandata proveo Matan Žarić, kome je ljetos istekao mandat, a još traju pregovori kojoj političkoj opciji će pripasti ta funkcija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.