open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Bivši potpredsjednik SDP-a Draško Aćimović će biti novi ministar u Vijeću ministara BiH
Predsjedništvo DNS-a je tu odluku donijelo na današnjoj sjednici u Banjoj Luci, a odluka je donesena jednoglasno
09.12.2019. u 14:36
get url
text
Draško Aćimović
Draško Aćimović

Bivši potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji Draško Aćimović bit će novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Odluka je to Demokratskog narodnog saveza (DNS), kojem je pripala ta ministarska pozicija, na koju su, prema ranijem dogovoru, trebali imenovati osobu iz reda Ostalih.

Predsjedništvo DNS-a je tu odluku donijelo na današnjoj sjednici u Banjoj Luci, a odluka je donesena jednoglasno. Aćimović je prije tačno godinu dana napustio SDP, kazavši da je "bio prinuđen" napustiti tu stranku. Aćimović je rođen 1965. godine, u Banjoj Luci, školovao se u Austriji, Bugarskoj i Ukrajini. Doktor je ekonomskih nauka, izjašnjava se kao Italijan.

Ranije su, podsjetit ćemo, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) potvrdili da će za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predložiti Stašu Košarca, dok će Vojin Mitrović biti novi ministar komunikacija i prometa BiH. Zoran Tegeltija je već potvrđen za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ujedinjena Srpska će dobiti mjesto zamjenika ministra civilnih poslova, a Socijalistička partija zamjenika u Ministarstvu sigurnosti BiH. Pozicija zamjenika ministra odbrane bi trebala pripasti kadru takozvane "grupe Obrena Petrovića".

VEZANI TEKST - Ko će činiti novo Vijeće ministara BiH: Ovo su do sada poznata imena ministara i zamjenika

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.