open-navfaktor-logo
search
Nema ih u budžetu
Body kamere u ovom trenutku nisu prioritet za FMUP
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nisu u budžetu planirali nabavku body kamera za policijske službenike Federalne uprave policije, saznaje Fena u kabinetu federalnog ministra.
07.12.2023. u 08:12
get url
text

- U narednoj godini namjeravamo ojačati Federalnu upravu policije u materijalno-tehničkom smislu kroz kupovinu opreme te nastaviti raditi na podizanju profesionalnih standarda policijskih službenika - rekao je Feni Ervin Mušinović, federalni inspektor, šef Kabineta federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka.

Prema njegovim riječima, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo je prioritete koji se prevashodno odnose na kupovinu savremene policijske opreme i vozila, a "u ovom momentu body kamere nisu prioriteti".

VEZANI TEKST - Stručnjak za sigurnost o body kamerama: Policija pod stalnim pritiskom od unutrašnjih kontrola

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica jučer je izjavio da očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformama policajaca u Kantonu Sarajevo u drugom kvartalu iduće godine.

Kako je rekao Katica, ove kamere omogućavaju snimanje audio i videozapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.